2 mars, 11  •  Serie:

På väg mot framtiden

Fram till kongressen 2013 satsar vi krafter på att förändra vår organisation för att möta en värld i förändring. Det startade med ett konsultföretag som gick igenom vår organisation och fortsätter nu med att vi i en serie träffar runt om i landet presenterad vad de kom fram till och tar in vad de aktiva runt om i landet har att säga.

Sverige kommer att förändras de kommande åren. Ett antal län kommer att slås i hop till större regioner. Eftersom vi vill påverka vården gäller det för oss att hänga med i den förändringen.

Nya generationer växer upp – med nya erfarenheter och kunskaper, och nya sätt att leva. Det gäller för föreningslivet att följa med i föreningarna. Att möta nya generationer kräver nya sätt att fungera, nya sätt att arbeta.

Tempot i förändringen är snabb. Tänk på att för tjugo år sedan var fortfarande telefoner något som stod i hallen, fast knutet till en sladd. Mobiler var något man hört talas om men nästan ingen hade. Och de kostade skjortan att ringa med. Idag har 92 procent av alla barn över 10 år en egen mobil – och allt fler mobiler är små datorer med ständig uppkoppling mot webben.

På en konferens påpekade en deltagare att förut gick man på föreningsmöten för att få veta vad som hände i förbundet. Nu har man redan fått veta det man behöver från webben så mötena behöver se annorlunda ut.

Det är spännande diskussioner på de här träffarna – och mer blir det!

 

 

Dela det här inlägget:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Kommentarer